8:e försöket

Gräv en grop för det
som tillhör Calypso
Jorden är din sista måltid
En diet av hopp och hat

Förvandlas till sten
mals ner med tiden
sand, som rinner mellan fingrar
Så kapa mitt skepp, stjäl min skatt!

Nedgrävd, krysset mitt
en knivlängd under mitt
huvud, men akta halsen min
Charon, död i min ägo



image8

Kommentarer
Postat av: S

gillar de två första stroferna! Sen känns det som att det svävar ut lite i den sista. Jag vet inte om det kanske var meningen?

2008-04-16 @ 14:25:19
URL: http://paintspeeling.blogg.se
Postat av: Daniel

Ja, jag håller inte med dig om att det är utsvävat, den sista strofen är precis som den ska vara då den framhäver innehållet än mer. Men vad vet jag, kanske ser du det inte?

2008-04-16 @ 22:29:46
Postat av: ...

Första texten med inte allför stilistiskt irriterande enjambement! Fri vers i all ära, men när blir det outhärdligt? Kan till och med kännas som du skriver fel när du skriver "med akta halsen min". Kalypso tillhörde vattnet inte land och gick miste om Odysseus samtidigt som hon blev tvingad till att frige honom; med andra ord är en tolkning att hon inget har. Eller syftar du på något annat? Och Charon. Ägs han?! Är det inte han som bestämmer, ställer krav - pengen? Han har ju en oehörd makt! Eller han är åtminstone sjävlständig?

Än så länge, bara försök? När övergår ett försök till ett "försök" till alster? Än så länge, bara försök...

2008-04-18 @ 00:04:49
Postat av: ...

För övrigt är namnet Calypso 'vanligtvis' associerat till hav!! Lite fundersam bara!

2008-04-18 @ 00:08:42
Postat av: Daniel

Aha, så du tycker alltså att jag skrivit stilistisk irriterande innan? Jaja, det är ingen hemlighet att använder mig av dem.
Med akta halsen min, attans, ordblind blir jag visst ibland, korrigerat och tack för din uppmärksamhet.
Du har gjort din läxa helt klart, ja, Calypso ägde vattnet/havet, hon hade odysseues i sin ägo, sen flydde odysseus till sin älskare och lämnade Calypso med två barn. Jag tror att du kanske hakar upp dig för mycket på just den historien som svävar där dock, Calypso är involverad, dock i ett annat sammanhang. Charon har även en annan referens, du verkar inte riktigt ha greppat den, vilket iofs inte är meningen att någon ska göra heller. Charon, har väldigt makt ja. Jag tänker då inte avslöja mer då jag anser att en dikt har olika betydelser i olika människors ögon, jag vet som sagt bara vad den betyder för mig.

Anledningen till att jag skriver dem som försök är för att jag själv inte anser mig kunna skriva dikter ordentligt än, detta är en process där jag gör olika s.k försök för att kunna utvecklas. Därav så uppskattas all konstruktiv kritik som kan ges, so shoot!

Tack för din tid anonym.

2008-04-18 @ 00:53:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0